Ευχαριστίες 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών
«Ευελιξία στην πρόκληση για εξατομικευμένη θεραπεία»Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών που ήταν αφιερωμένο στο δάσκαλο μας Ιωάννη Παπακώστα.
Το συνέδριο διεξήχθη με εξαιρετική επιτυχία στο Ηράκλειο Κρήτης, από τις 13 έως τις 15 Μαΐου 2022 στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.
 
Παρουσιάστηκαν 23 στρογγυλές τράπεζες, 25 προφορικές ανακοινώσεις, 22 αναρτημένες ανακοινώσεις (poster) και πραγματοποιήθηκαν 10 διαδραστικά εργαστήρια υψηλού επιστημονικού επιπέδου. Επιπλέον, 6 προσκεκλημένοι ομιλητές υψηλού κύρους και αδιαμφισβήτητης προσφοράς στη ψυχοθεραπεία, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, έδωσαν κεντρικές διαλέξεις προσελκύοντας το έντονο ενδιαφέρον των σύνεδρων. Τιμήθηκαν οι Δάσκαλοι – Καθηγητές Αναστασία Καλαντζή Αζίζι, Νικόλαος Βαϊδάκης και ο πρόσφατα εκλιπών Ιωάννης Παπακώστας για τη μακρόχρονη και πρωτοπόρα προσφορά τους στη εκπαίδευση, την έρευνα και τη διάδοση της Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας.
 
Ακόμη, διακρίθηκαν 2 νέοι ερευνητές για την καινοτομία της έρευνας τους. Το συνέδριο πλαισίωσαν με την επιστημονική τους δράση 151 επιστήμονες και το παρακολούθησαν συνολικά 350 εγγεγραμμένοι σύνεδροι με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από νέους επιστήμονες και φοιτητές που ήταν οι ουσιαστικοί χορηγοί του συνεδρίου.
 
Η επιτυχία του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και μας γεμίζει με αισιοδοξία για τη δραστηριότητα και την ανάπτυξη της Γνωσιακής Ψυχοθεραπείας στην Ελλάδα.
 
Σε αυτά τα πλαίσια η Επιστημονική και η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, ευχαριστούν θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωσή του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γνωσιακών Ψυχοθεραπειών.
 
Συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τους επιστήμονες–ομιλητές που παρουσίασαν τα αποτελέσματα των ερευνητικών τους εργασιών, τους εισηγητές και τους συντονιστές των ομιλιών, των στρογγυλών τραπεζών, των προφορικών και αναρτημένων ανακοινώσεων και των εργαστηρίων. Ευχαριστούμε θερμά την κοσμητεία της Ιατρικής Σχολής για τη δωρεά χρήση των χώρων της ιατρικής σχολής, το τεχνικό και λοιπό προσωπικό, το γραφείο διοργάνωσης ΜΙΤΟΣ. Επίσης ευχαριστούμε τους ακούραστους εθελοντές μας για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην ομαλή και αποτελεσματική διεξαγωγή του συνεδρίου και τους  χορηγούς μας για την στήριξη και τη συνδρομή.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους συνέδρους που συμμετείχαν ενεργά στις εργασίες του συνεδρίου με αμείωτο ενδιαφέρον και τις τρεις μέρες.


Με εκτίμηση,
Ο πρόεδρος του Συνεδρίου  Ιωάννης Μιχόπουλος, Καθηγητής Ψυχιατρικής
Ο πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής Αλέξανδρος Βγόντζας, Καθηγητής Ψυχιατρικής
Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Μαρία Καραταράκη, DPsych Ψυχολόγος